De fraudehelpdesk ontving een melding over een bijzonder bericht dat zogenaamd afkomstig is van een Nederlandse postorganisatie over een postpakket.

In de sms’jes en mails is sprake van een pakket dat door de douane tegengehouden wordt omdat er invoerrechten of verzendkosten betaald zouden moeten worden. Melder klikte op een link in het bericht en kwam op een site met een betaalverzoek. Dat resulteerde in een opdrachtbevestiging: melder had met het overmaken van de ‘kosten’ een abonnement afgesloten voor onder meer datingwebsites en websites met spelletjes.

De URL’s achter de afzendernaam en de link in de mail verraadden dat de mail niet van de pakketdienst afkomstig waren. U kunt dit controleren door uw muis boven de naam of de link te bewegen en onderin het scherm de verwijzende URL te checken.

Heeft u ook zo’n mail of sms ontvangen? Negeer deze dan. Eventuele kosten van invoerrechten kunt u in geval van een echt pakket betalen bij het ophalen en hoeven niet apart te worden voldaan.

“U ziet het, een ongeluk zit in een klein hoekje. U kunt dit soort fraude per email oplossen door een goed security pakket op uw pc geïnstalleerd te hebben welke de ongewenste e-mails voor uw scant en verwijderd . Voor de MKB bedrijven is het zeer aan te raden een goede Next Gen Firewall te hebben of aan te schaffen zodat er goed gemonitord kan worden welk verkeer er plaatsvind van en naar het internet.”

Voor het checken van uw beveiliging op uw pc of netwerk kunt u contact opnemen met onze sales afdeling op telefoonnummer 0181-641741 optie 2