Help mij nu !

SAM, de sleutel tot succes

Het is belangrijk om een betrouwbare en specialistische partner te hebben als het gaat om het inrichten van Software Asset Management (SAM) in een organisatie. Wanneer u inzicht heeft in uw licenties en het gebruik, bent u ook in staat om beleid op te stellen waarmee u kunt besparen. RVBnet Automatisering helpt u met het in kaart brengen van de licenties én kan met haar jaren lange ervaring u voorzien van reële besparingsvoorstellen.

Een helder overzicht
Software speelt een steeds grotere rol met betrekking tot de bedrijfsprocessen. Wanneer uw bedrijf erg afhankelijk is van specifieke programma’s en functionaliteit binnen uw netwerk, wordt het van steeds groter belang om dit goed in kaart te brengen. Het opstellen van softwarebeleid kan bijdragen aan een toekomstbestendige IT omgeving die kosten en functionaliteit in balans brengt. De basis voor het opstellen van goed softwarebeleid is een helder overzicht van alle aanwezige licenties en alle in gebruikte software. Dit kan RVBnet Automatisering doormiddel van een Software Asset Management (SAM) rapportage voor u inzichtelijk maken.

Softwarebeleid start met Software Asset Management
Software Asset Management bestaat uit een goede software planning, een software inventarisatie en software licentie audit. U kunt met SAM de licentiekosten inzichtelijk maken en toewijzen. Dit geeft u de mogelijkheid om kritisch te kijken naar de aanwezige licenties en het gebruik hiervan. Wanneer u tot de conclusie komt dat er meerdere softwarepakketten aanwezig zijn voor dezelfde functionaliteit, kunt u standaardiseren en kosten besparen. Het kan ook zo zijn dat er gebruik wordt gemaakt van zeer beperkte functionaliteit van relatief dure software, dit biedt u de mogelijkheid om zich te oriënteren op een alternatief met specifiek deze functionaliteit. Door de jarenlange ervaring is RVBnet Automatisering goed op de hoogte van de verschillende softwarepakketten in bijna iedere branche en dus in staat u te adviseren in alternatieven.

Een ander belangrijk argument om uw softwarebeleid op orde te hebben is de aanwezigheid van illegale software. De aanwezigheid van illegale software bij een audit controle is slecht voor uw bedrijfsnaam. SAM bant juridische risico’s uit. Software Asset Management draagt bij aan de integriteit en beveiliging van uw softwarenetwerk.

Voordelen van SAM op een rijtje

  • Structurele besparing;
  • Overzicht van alle aanwezige software;
  • Inzicht in het gebruik van alle software;
  • Overzicht van al uw licenties en (onderhoud)contracten en alle daaraan gerelateerde kosten;
  • Inzicht in de doelmatigheid en doeltreffendheid van uw licenties en (onderhoud)contracten;
  • Optimalisatie van uw software portfolio;
  • Mogelijkheid om proactief te sturen op het gebruik van software en licentieportfolio;
  • Voorkomen van boetes van BSA en alle software vendors.

Meer weten?
Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij uw organisatie helpen het beheer sterk te vereenvoudigen. Onze licentiespecialisten begeleiden u ook graag in het proces van licentieaudits op verzoek van fabrikanten. Wilt u weten hoe onze aanpak u kan helpen om Software Asset Management daadwerkelijk in te richten?

Bel dan 0181-641741 optie 2 voor een vrijblijvende kennismaking

 

WhatsApp WhatsApp ons