Help mij nu !

Softwarepakketten en licenties
De juiste programma’s tegen de juiste kosten

Bent u zich bewust van de aangeschafte softwarepakketten en licenties binnen uw organisatie? Beschikt u over de juiste software om uw personeel zo optimaal mogelijk gebruik te laten maken van uw IT omgeving? Haalt u een hoog rendement uit uw software, of gebruikt u van ieder pakket maar hooguit 10% van alle mogelijkheden? Een inventarisatie van RVBnet Automatisering levert inzicht, verbetering en kostenbesparing op.

Een medewerker in uw bedrijf wil bij voorkeur gebruik maken van de tools en software waaraan hij gewend is. Herkenbaar voor iedereen, een nieuwe medewerker die een oplossing introduceert die ook bij zijn vorige werkgever werd gebruikt. Als u niet uitkijkt, heeft u binnen de korte keren 101 verschillende softwarepakketten. In de praktijk ziet RVBnet Automatisering dat men vaak aanzienlijk op software kan besparen, als men gerichte keuzes maakt en beleid op stelt bij voor het kiezen van de juiste software, die aansluit bij uw bedrijfsbehoefte. Waarom 5 pakketten gebruiken waar een rendement van 10% in wordt behaald, als u ook een pakket kunt kiezen die de functionaliteit kan bundelen waardoor u uit één softwarepakket 50% van alle opties en knoppen kunt gebruiken?

Daarnaast is softwarebeleid van essentieel belang om zaken compliant in te richten. Software en licenties zijn complexe materie. Licentiemodellen zijn dan ook moeilijk te begrijpen, zelfs die van standaardpakketten van bijvoorbeeld Microsoft. Hierdoor betaalt u al snel voor programma’s, opties en rechten die u helemaal niet gebruikt. Of erger, u bent onbedoeld in overtreding doordat u onvolledig op de hoogte bent van de specifieke regels.

Overzicht en advies
Software is één van de meest essentiële basisonderdelen bij het optimaliseren en automatiseren van bedrijfsprocessen. Goed softwarebeleid verdient daarom de beste zorg: Software Asset Management (SAM). Met SAM bent u in staat om uw software licenties in kaart te brengen en optimaal te beheren. Met SAM creëert u namelijk een duidelijk overzicht van de licenties binnen uw bedrijf. U krijgt informatie over wie de software gebruikt, hoe intensief het wordt gebruikt en of de licenties aansluiten bij het aankoopbeleid.

Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij uw organisatie helpen het beheer sterk te vereenvoudigen. Dit doen we via ons Software Asset Management (SAM). Onze licentiespecialisten begeleiden u ook graag in het proces van licentieaudits op verzoek van fabrikanten.

Heeft u twijfels over uw software?

Bel 0181-641741 optie 2 voor een vrijblijvende kennismaking.

 

WhatsApp WhatsApp ons