Google Chrome Update

Google heeft recentelijk een nieuwe update uitgerold voor Google Chrome, waardoor de veiligheid van het surfen op het web aanzienlijk wordt verbeterd. Deze update pakt ook phishing effectiever aan.

Tot op heden haalde Google elke dertig minuten een lijst binnen met websites die als onveilig werden gemarkeerd. Dit betekende soms dat gebruikers zonder waarschuwing een onveilige website konden bezoeken, omdat deze niet op de lijst stond op het moment van bezoek. Hoewel een half uur kort lijkt, is het belangrijk op te merken dat onveilige websites vaak slechts tien minuten online blijven.

Nieuwe beveiligingsmethode

Nieuwe beveiligingsmethode Deze nieuwe beveiligingsmethode werkt als volgt: bij het bezoeken van een website wordt eerst gecontroleerd of deze op een lijst van veilige websites staat. Indien niet, wordt de website doorgestuurd naar een externe partij die de informatie zonder persoonlijke gegevens doorstuurt naar Google. Vervolgens beoordeelt Google of de website veilig is. Deze aanpak zorgt ervoor dat gebruikers hun adresgegevens anoniem kunnen verstrekken aan Google.

Wat is er nog meer nieuw?

  1. Gebruikers kunnen nu via de instellingen onder ‘Toegankelijkheid’ live ondertiteling inschakelen en meteen de voorkeurstaal instellen.
  2. Wanneer een gebruiker een URL invoert en een spelfout maakt, suggereert Google op basis van eerdere bezoeken de juiste website.
  3. Het is nu mogelijk om tabbladen te sorteren. Google maakt onderscheid tussen sociale media pagina’s en webshops, en plaatst deze automatisch in aparte mappen.
  4. Gebruikers kunnen nu een eigen thema genereren voor de door AI gegenereerde startpagina.
  5. Een nieuwe functie genaamd “Help mij schrijven” is toegevoegd. Door met de rechtermuisknop te klikken en te kiezen voor “Help mij schrijven”, kunnen gebruikers enkele woorden invoeren, waarna Google hier automatisch een volledige tekst van maakt.

Waarom heb ik dit niet? Hoewel deze update al beschikbaar is voor iPhone en pc, zal deze later ook beschikbaar worden gesteld voor Android-apparaten. Indien bepaalde functies nog niet zichtbaar zijn op een pc, is dit mogelijk omdat deze op een later moment worden toegevoegd.

Bronnen:

Bright.nl

Frankwatching