Simpel trucje PostNL zorgt voor minder phising

Phishingmails eruit filteren op een simpele manier, dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar PostNL heeft een plan bedacht.

Cybercriminelen proberen via deze mails toegang te krijgen tot bijvoorbeeld bankrekeningen. Tegenwoordig bestellen we veel online en krijgen we dus ook veel e-mails met berichten als ‘je pakket is aangemeld’ of ‘je pakket is onderweg’. De kans is dus groot dat je per ongeluk op een phishinglink klikt.

PostNL heeft nu een idee bedacht om echte e-mails herkenbaar te maken. Je kunt nu een willekeurig herkenbaar woord instellen, zoals de naam van je kat, je hond, je favoriete eten, je favoriete woord, enzovoort.

Dit idee wordt ook al gebruikt bij cryptoplatformen, en PostNL speelt hier slim op in. Je kunt via deze link inloggen en dan je ‘Anti-phishing code’ invullen. Tip: als je een woord kiest, kies dan geen woord dat heel vaak voorkomt. Neem bijvoorbeeld: Kindercarnavalsoptochtvoorbereidingswerkzaamhedencomitéleden.

Volg je ons al op Facebook, Instagram en LinkedIn? Kijk anders op onze sociale media voor meer tips!

Instagram – RVBnet ICT B.V

Facebook – RVBnet ICT B.V

LinkedIn – RVBnet ICT B.V

Bronnen:

Lange, langere, langste Duitse woorden | Vertaalbureau Perfect. (z.d.). Vertaalbureau Perfect. https://www.vertaalbureau-perfect.nl/duits-vertaalbureau/lange-langere-langste-duitse-woorden#:~:text=Het%20langste%20woord%20in%20het,Kindercarnavalsoptochtvoorbereidingswerkzaamhedencomit%C3%A9leden%20en%20telt%2060%20letters.

Poort, F. (2024b, juni 4). PostNL heeft nu simpele truc om jezelf te beschermen tegen phishing-mails. bright.nl. https://www.bright.nl/nieuws/1204287/postnl-heeft-nu-simpele-truc-om-jezelf-te-beschermen-tegen-phishing-mails.html

Afbeelding: Unsplash.com