Google bewaarde privacygevoelige informatie

Google heeft door de jaren heen privacygevoelige informatie opgeslagen die eigenlijk niet opgeslagen had mogen worden. Wat hieruit duidelijk wordt, is dat Google zich hiervan bewust was, maar deze informatie toch gebruikte om ervan te leren.

Het bestand van Google is in handen gekomen van 404 Media en bevat tal van gevallen, bijvoorbeeld waarbij kinderstemmen werden opgeslagen. Via Google Street View is er bijvoorbeeld een doorzoekbare database met daarin nummerplaten en de locatie waar de nummerplaten zijn gefotografeerd. Ook zijn er via een spraakdienst 1000 kinderstemmen opgenomen die eigenlijk door een filter tegengehouden hadden moeten worden. Deze filter is echter niet goed toegepast, waardoor de kinderstemmen niet goed zijn uitgefilterd.

Het is belangrijk om te beseffen dat Google een machtig bedrijf is en dit incident herinnert ons eraan hoeveel persoonlijke data we toevertrouwen aan zo’n groot bedrijf. Deze bedrijven worden gerund door mensen, en mensen maken fouten. Meestal worden deze fouten goed opgelost.

Volg je ons al op Facebook, Instagram en LinkedIn? Kijk anders op onze sociale media voor meer tips!

Instagram – RVBnet ICT B.V

Facebook – RVBnet ICT B.V

LinkedIn – RVBnet ICT B.V

Bronnen:

Poort, F. (2024, 4 juni). Oeps: intern Google-document toont veel privacy-uitglijders. bright.nl. https://www.bright.nl/nieuws/1204168/oeps-intern-google-document-toont-veel-privacy-uitglijders.html

Altchek, A. (2024, 3 juni). Google leak reveals a list of past privacy mishaps, from recording children’s voices to exposing user addresses in Waze, according to new report. Business Insider. https://www.businessinsider.com/google-leak-exposed-thousands-of-privacy-incidents-according-404-media-2024-6?international=true&r=US&IR=T

Afbeelding: Pexels.com