Hackersgroep Lockbit weer actief!

 

De beruchte hackersgroep Lockbit is opnieuw opgedoken, ondanks een recente confrontatie met de Britse en Amerikaanse veiligheidsdiensten. Gedreven door hun vastberadenheid, kondigen ze aan hun activiteiten te hervatten en nieuwe slachtoffers te maken.

Lockbit terug

Volgens de leider van Lockbit konden ze vorige week worden opgespoord vanwege een verzuim in het bijwerken van de PHP-server, een nalatigheid die hen kwetsbaar maakte voor ontdekking. Deze gebeurtenis lijkt hen echter niet af te schrikken; integendeel, ze zijn vastbesloten om hun activiteiten voort te zetten en zelfs te intensiveren.

Overheden

In een stoutmoedige uitdaging aan de autoriteiten verklaart de leider van de hackersgroep dat ze van plan zijn vaker overheden aan te vallen. Lockbit wil hiermee de politie- en veiligheidsdiensten uitdagen door te laten zien dat ze niet machteloos zijn tegenover hun ransomware-aanvallen.

KNVB

KNVB, een van de prominente slachtoffers van Lockbit, ondervond de verwoestende gevolgen van hun acties toen ze het slachtoffer werden van een gerichte aanval. Om hun systemen terug te krijgen, was KNVB gedwongen losgeld te betalen aan de hackersgroep, wat de omvang van de dreiging onderstreept die Lockbit vormt voor zowel bedrijven als overheidsinstanties.

Heropleving

De heropleving van Lockbit werpt een alarmerend licht op de voortdurende strijd tegen cybercriminaliteit en benadrukt de noodzaak van voortdurende verbeteringen in digitale beveiligingsmaatregelen.

Link naar RTL Nieuws artikel

Link naar Tweakers artikel

Afbeelding: Pexels