Wereld wachtwoorden Dag: Bent u goed beschermd?

Vandaag is het Wereld wachtwoorden Dag en wordt er aandacht gevraagd voor de manier waarop wij wachtwoorden aanmaken. Heel simpele wachtwoorden zoals ‘Wachtwoord’ of ‘123456789’ zijn heel makkelijk te raden en dus ook zwakke wachtwoorden.

Wachtwoorden veranderen ook in de loop van de tijd. Veel telefoons hebben nu Touch ID om in te loggen, en Face ID is ook een manier om in te loggen op je telefoon. Vaak heb je dan echter nog wel een wachtwoord/pincode nodig.

Het hebben van een goed wachtwoord is dus erg belangrijk, maar hoe maak je een sterk wachtwoord?

  • Gebruik minimaal 12 tekens.
  • Bedenk een wachtwoordzin. Dit is makkelijker te onthouden, bijvoorbeeld: ‘iK5nui7M1jnn3us’.
  • Verzin geen wachtwoord dat lijkt op andere wachtwoorden.
  • Gebruik een wachtwoordmanager. Hierdoor kan er makkelijk een goed wachtwoord gegenereerd worden en hoef je deze niet te onthouden.
  • Zet geen persoonlijke informatie in je wachtwoord, zoals naam, geboortedatum, enz.
  • Gebruik geen wachtwoorden die bijvoorbeeld hetzelfde zijn als je kentekenplaat.

Dit zijn een paar tips die je kunt gebruiken om je wachtwoord te versterken. Een goed wachtwoord is erg belangrijk, zowel voor je bedrijf als voor je telefoon waar je websites zoekt.

Volg je ons al op Facebook, Instagram en LinkedIn? Kijk anders op onze sociale media voor meer tips!

Instagram – RVBnet ICT B.V

Facebook – RVBnet ICT B.V

LinkedIn – RVBnet ICT B.V

Bronnen:

Dutch IT Channel. (z.d.). De wachtwoordparadox: evenwicht tussen gemak en veiligheid. Geraadpleegd van https://www.dutchitchannel.nl/news/433556/de-wachtwoordparadox-evenwicht-tussen-gemak-en-veiligheid

Digital Trust Center. (z.d.). Tips voor het bedenken van een sterk wachtwoord. Geraadpleegd van https://www.digitaltrustcenter.nl/tips-voor-het-bedenken-van-een-sterk-wachtwoord

Afbeelding: pexels.com