ChatGPT voor iedereen

ChatGPT is nu beschikbaar voor iedereen! OpenAI, de ontwikkelaar van ChatGPT, heeft in een blog aangegeven dat je geen account meer nodig hebt om gebruik te kunnen maken van ChatGPT.

Een account aanmaken is niet langer vereist om ChatGPT te kunnen gebruiken. Het hebben van een account biedt echter wel enkele extra functionaliteiten, zoals het opslaan van je chats en het delen ervan. Met een account ben je ook niet beperkt in de prompts die je kunt invoeren, en heb je toegang tot de spraakfunctie.

De woordvoerder van OpenAI heeft gesproken met TechCrunch en daarbij uitgelegd waarom je niet alle prompts kunt invoeren als je geen account hebt. Hierin wordt vermeld dat dit gedaan wordt om de generatie van ongepaste of schadelijke inhoud te voorkomen.

OpenAI geeft aan dat er data wordt gebruikt van mensen die geen account hebben om de chatbot te trainen. Je kunt echter aangeven dat je geen gegevens wilt delen met OpenAI door naar de instellingen te gaan, vervolgens naar data controls te navigeren en daar chat history & training uit te schakelen.

Hoewel ChatGPT zonder account nog niet beschikbaar is, zal dit binnenkort veranderen. We moeten nog even geduld hebben, maar de mogelijkheid zal binnenkort beschikbaar zijn.

Bronnen:

Bright: ChatGPT nu ook zonder account te gebruiken

Tweakers: OpenAI maakt ChatGPT bruikbaar zonder account

Afbeelding: Pexels.com