Cyberoefening DTC in gamevorm

Het Digital Trust Center (DTC) heeft een online gratis game gelanceerd die tot doel heeft mensen beter te laten handelen tijdens een cyberaanval.

Een kwart van de bedrijven doet cyberoefeningen, waardoor ze enigszins voorbereid zijn als ze worden getroffen door een cyberaanval. Dit aantal moet omhoog, daarom heeft het Digital Trust Center gekozen voor een game om dit aantal te verhogen. Ze willen mensen voorbereiden om goed te handelen bij een cyberaanval en ervoor zorgen dat bedrijfsprocessen en bedrijfsschade zo min mogelijk worden.

De opdracht voor het maken van deze game komt van het Ministerie van Economische Zaken, waar het Digital Trust Center onderdeel van is. Dit is ontwikkeld door andere bedrijven en security experts.

Bij het spelen van deze game moet je een leerdoel invullen, zoals het voorbereiden van mensen, het vergroten van je ervaring in dit gebied, of iets anders.

De kern is dat het Ministerie van Economische Zaken ervoor wil zorgen dat je klaar bent om te handelen bij een cyberaanval en dat je hiermee kunt oefenen, maar we hebben ook nog een paar praktische tips:

  1. Laat een backup maken
  2. Blijf je apparatuur updaten
  3. Gebruik wachtwoorden van minimaal 10 tekens
  4. Inventariseer je kwetsbaarheden
  5. Schakel twee-factor-authenticatie in als dat kan
  6. Blijf op de hoogte van cybernieuws

Hier zijn een paar tips die je kunnen helpen. Voor meer tips, bekijk ons eerdere artikel door hier te klikken.

Volg je ons al op Facebook, Instagram en LinkedIn? Kijk anders op onze sociale media voor meer tips!

Instagram – RVBnet ICT B.V

Facebook – RVBnet ICT B.V

LinkedIn – RVBnet ICT B.V

Bronnen:

Afbeelding: 

Pexels.com