AI in Google maps voor EV’s

Google Maps lanceert binnenkort een nieuwe functie waarmee eigenaars van elektrische auto’s gemakkelijker oplaadpunten kunnen vinden en in hun reis kunnen plannen.

Google maakt gebruik van door AI gegenereerde samenvattingen. Dit zal echter nog enkele maanden duren voordat het volledig operationeel is. Deze samenvattingen zullen specifieke beschrijvingen bieden van locaties waar laadpalen zich bevinden en hoe er te komen.

Recensies die zijn achtergelaten kunnen ook worden gebruikt om een beter beeld te krijgen van de laadpunten. Wanneer er een recensie wordt achtergelaten, kan er ook worden gevraagd om extra informatie te verstrekken, zoals het type stekker.

Een andere nieuwe functie die wordt toegevoegd, is de mogelijkheid om tijdens het rijden met een bijna lege accu, via Google Maps (indien aangesloten op de auto) het dichtstbijzijnde laadpunt en de route daar naartoe te vinden.

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn voor meer tips!

Instagram – RVBnet ICT B.V

Facebook – RVBnet ICT B.V

LinkedIn – RVBnet ICT B.V

Bronnen:

Tweakers. (z.d.). Google Maps gebruikt AI om gemakkelijker EV-oplaadpunten te vinden. Geraadpleegd via https://tweakers.net/nieuws/220978/google-maps-gebruikt-ai-om-gemakkelijker-ev-oplaadpunten-te-vinden.html

Google. (z.d.). New ways to power up your electric vehicle adventures with Google Maps. Geraadpleegd via https://blog.google/products/maps/new-ways-to-power-up-your-electric-vehicle-adventures-with-google-maps/

Emerce. (z.d.). Google Maps handiger voor elektrische auto’s. Geraadpleegd via https://www.emerce.nl/nieuws/google-maps-handiger-elektrische-autos

 

Afbeelding: pexels.com